AN ENCHANTED FLUTE

A musical duo

 

 Over ons

An enCHANTed FLUTE is een Brussels kamermuziekduo opgericht in 2017. Met Paulien als sopraanzangeres en Miriam op dwarsfluit brengen ze zowel bekend als onbekend repertoire. Voor hun zeldzame bezetting schrijven ze soms ook eigen arrangementen. Ze ontmoetten elkaar aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, maar studeerden beiden verder aan andere conservatoria, bij gerenommeerde docenten.  Als kamermuziekduo worden ze momenteel gecoacht door Miriam Arnold en Vincent Royer.

Paulien

Paulien is een lichte sopraan, geboren te Brussel. Ze behaalde cum laude in 2017 het diploma Master of Arts in de muziek aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Simultaan studeerde ze ook bij haar zangleraar, Daniel Ottevaere aan de École Normale de Musique de Paris - Alfred Cortot. Ook volgt ze zangles bij Gabrielle Philiponet. Als kind was ze al zeer geboeid door klassieke muziek en begon op haar 7de harp te spelen bij Marta Szabo. Ze behaalt haar Hogere Graadsdiploma aan de Muziekacademie van Anderlecht (Brussel), met grote onderscheiding en grootste onderscheiding voor muzikaal ensemble. Ook kreeg ze toen de speciale prijs ‘Ferdinand de Poppe’. In 2016 slaagt ze de auditie voor de MM-Academy van De Munt (kooracademie) en neemt deel aan verschillende producties waar ze onder andere met Alain Altinoglu, Benoît Giaux, Antonello Manacorda,… samenwerkt. Paulien is ook geïnteresseerd in het musiceren in kleinere ensembles en zingt in verschillende kamermuziekformaties (Melpomena, An enCHANTed FLUTE,...). Haar eerste operarol die ze interpreteert is Barbarina uit ‘Le Nozze Di Figaro’ van W.A. Mozart bij het Parijse operagezelschap ‘I Giocosi’.Vanaf dan heeft ze al in verschillende projecten deelgenomen, zoals de ‘Summer Academy of La Petite Bande’ met Marie en Sigiswald Kuijken, de rol van Phani uit ‘Les Indes Galandes’ van J.Ph. Rameau (Reg.: Luigi de Angelis, Dir.: Korneel Bernolet) bij Muziektheater Transparant,...

Geboren in 1991 te Brussel, startte Miriam De Wolf met dwarsfluit op haar 8 jaar in de academie van Jette bij Patricia vanden Bossche. Na haar opleiding tot burgerlijk ingenieur computer science aan de KU Leuven, begaf ze zich naar het Koninklijk Conservatorium Brussel om dwarsfluit bij te gaan studeren in de klas van Frank Hendrickx. Ze volgde ook harmonie als hoofdvak in de klas van Ann Kuppens.  Eens ze Valerie Debaele had leren kennen als docente is ze haar gevolgd naar Tilburg in Nederland, om daar 2 jaar later haar bachelor te behalen aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten met grote onderscheiding. Alwaar Miriam zelf af en toe ook lezingen geeft. Momenteel studeert ze aan het Conservatoire Royal de Liège in de klas van Toon Fret voor dwarsfluit voor haar master dwarsfluit en in de klas van Miriam Arnold voor het behalen van de master piccolo. Ze krijgt lessen hedendaagse muziek van Ine Vanoeveren en lessen orkest van Lieve Goossens. Miriam speelt eveneens sinds enkele jaren piccolo in het Frascati Symphonic te Leuven. Meer info op haar persoonlijke website www.miriamdewolf.com 

Miriam

 

Agenda

Concert Musée Hôpital Notre-Dame à la Rose
CANCELLED: Concert in Hôpital Notre Dame à la Rose (due to COVID-19)
Kerstconcert in Woonzorgcentrum Warlandis
Kerstconcert in Residentie Hertog-Jan
Concert Hôpital Notre-Dame à la Rose
Pause musicale de midi
Concert in Hôpital Notre Dame à la Rose
Concert tijdens griezeltocht in de Oranjerie
Eindexamen bachelor Miriam

Laat je gegevens achter en blijf op de hoogte van onze concertkalender

Uw concert

Wij voorzien muzikale omlijsting op maat voor uw evenement, met het accent op klassieke muziek. In samenspraak met u stellen we het concertprogramma op, rekening houdend met de gelegenheid, de locatie, het publiek en uw verwachtingen. We werken ook geregeld samen met een pianist(e), waarmee we ons duo kunnen uitbreiden - op voorwaarde dat er een piano voorhanden is.

We hebben een aantal gelegenheden opgesomd waarvoor we in het verleden al de muzikale omkadering hebben verzorgd. Staat uw evenement er niet bij? Contacteer ons gerust en dan bespreken we samen de mogelijkheden.

We hebben, gebaseerd op onze ervaring, ook een aantal concert thema's opgelijst. Het meest gevraagde is het kerstconcert dat we in woonzorgcentra al vaker brachten. We vinden het zelf bijzonder waardevol om een concert bij mensen te brengen die zich door omstandigheden niet meer kunnen verplaatsen om een concert bij te wonen. Voor meer informatie over een concert thema kan u de bijhorende flyer downloaden.

Gelegenheid

Concert thema

 

Foto's

 

Portretten

 

Contacteer ons

Volg ons van wat dichterbij op sociale media...

... blijf op de hoogte van onze concertkalender ...

... of stuur ons meteen een berichtje

© 2020 by Miriam & Paulien. All rights reserved.